Generalforsamling og Indisk Banji (bhaji)

Lørdag d. 9 april afholdt vi årets Generalforsamling, men først en inspirationsworkshop med bestyrelsesmedlemmer Thomas og  Julie.
De havde en lang liste af forslag med til os, men det blev besluttet, at vi skulle koncentrere os om at lave Indiske Banji (klatkager af rodfrugter) med en Ratja (Indisk Thasiki).

Thomas starter med at varme gryden med friture olie - den skal varmes stille og roligt op til 180 grader.

Thomas og Julie får os alle til rive på rivejern: jordskokker, løg, pastinakker, gullerødder, knoldselleri, blomkål og hvidløg. En af de mange tips fra Thomas er, at man ikke behøver at skrælde og skære hvidløget, men man kan nøjes med bare at rive det på rivejernet.
Vi hakker også lidt kogte kikærter. 
Alt bliver så æltet sammen.

Så blander vi æg, rasp og majsmel, indtil massen bliver til en relativ våd dej.
Det hele piftes op med lidt blancherede brændenælder, skvalderkål og en karry blanding, som først ristes let på panden.

Temperaturen i olien kontrolleres. Thomas forklarer, at ved højere temperatur end 180 grader vil vores Banji brænde, ved lavere vil de suge for meget olie. Han bruger termometer i olien.
Dybsteg de små kugler eller flade klatter, indtil de er gyldne.

Imens river vi groft stokken af broccoli og blander med fint revet hvidløg og græsk yoghurt. Smag til med salt og peber.
Alle var enige om, at det hele smagte fantastisk. 

Så afholdt vi Generalforsamling. Et referat kommer snart.

kh

Jonathan