UGENS POSE fredag 19. juli 2019

Kære alle
På fredag får vi følgende sprøde sager fra Kolsbæk:

Palmekål
Hestebønner
Kartofler
Hvidløg
Gulerødder

Husk du kan finde inspiration til opskrifter på TIFØs hjemmeside.

Er der stadig nogen derude, der endnu ikke er blevet ven med palmekålen, så må det være min mission at få jer omvendt, for det ER en herlig grønsag. Til inspiration har jeg fundet et gammelt skriv i min mailudbakke, som jeg mener tåler gentagelse, og som derfor er klippet ind nedenfor:

Kære Tifø'er
Det er kommet denne indkøber for øre, at palmekålen er en lident yndet grønsag i område 3220. Jeg har faktisk kun hørt fra folk, der har et problematisk forhold til denne stakkels grøntsag. Og det må jeg bare beklage. Men når vi nu får den, så må vi få det bedste ud af det. Googler man 'palmekål' viser det sig, at den kan bruges til næsten alt. Der er ikke den opskrift, hvor man ikke lige kan snige lidt palmekål ind. Og så er den tilmed piv-sund! Bare husk at den gør sig bedst ved at blive spist hurtigt, da den ellers bliver slatten. I følge Google holder den sig bedst, hvis den gøres fugtig, og opbevares køligt. Jeg opfordre til at vi går kollektivt amok i palmekål de næste par dage, og så lader biogassen flyde frit i Tisvilde og omegn hen over weekenden ;-). Synes man stadig at palmekålen er en uhyggelig grønsag, vil jeg foreslå at man klæder sit barn ud som palmekål til halloween, eller giver sit halloweengræskar en smart palmekålsfrisure...
Pøj pøj med det!
Bedste hilsner
Julie

Anbefalingen vedrørende at lade biogassen flyde synes at være særlig aktuel, såfremt der er festivalgængere i blandt jer, der ønsker plads omkring sig på dansegulvet eller helt oppe foran scenen . God fornøjelse!

️Julie

PS. Husk at aflevere gamle tomme poser tilbage i huset 🏽.