UGENS POSE 14. DECEMBER 2017

Kære alle

På torsdag får vi fra Kolsbæk

 

Jeg sender et par opskrifter og håber, at det kan gavne variationen p.t:

 

Krydret hokkaidosuppe:

500 gr hokkaido, gerne med skræl

2 løg

2 røde peberfrugter

1 dåse hakkede tomater

3 fed hvidløg

2 spsk olivenolie / rapsolie

1 spsk balsamico eddike

1 kvist rosmarin

1 tsk knust spidskommen

Saft fra 1 limefrugt

Bouillon, efter sautering, i en mængde så grøntsagerne dækkes

Grøntsager skæres ud og sauteres i olie, tomater tilsættes, herefter balsamico, bouillon, timian, spidskommen og citronsaft ( ca ½ dl).

Koges og blendes, når grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber.

                                                                                                

Hokkaidosuppe, let krydret:

500 gr hokkaido

2 løg

1 fed hvidløg

1 spsk olie som ovenfor

1 spsk revet frisk ingefær

saft af 1 citron, ca ½ dl

bouillon

Samme princip som ovenstående

 

Grønkålssuppe med porrer:

½ kilo kartofler

2 porrer

2 løg

(løg og porrer kan erstatte hinanden)

3 fed hvidløg

3 spsk olie

450 gr fintskåret grønkål

2 laurbærblade

grøntsages bouillon

Samme princip som ovenstående

KH Lise